Системний аналіз стану економічної безпеки підприємств харчової промисловості - Піх, М. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
У статті розглядається роль харчової промисловості, яка полягає у забезпеченні населення повноцінними продовольчими товарами та забезпеченні продовольчої безпеки держави, її високої конкурентоспроможності. Представлені цілі харчової галузі щодо виробництва екологічно чистої і органічної продукції із випуском такої кількості продукції, яка б задовольняла раціональну норму споживання основних видів продуктів харчування населенням України. Проведена діагностика фінансового стану харчових підприємств із виробництва основних видів продукції, яка дозволяє побачити ризики і загрози економічній безпеці підприємств галузі та представлена матриця фінансових стратегій Франшона-Романе для прийняття рішень.