Сучасні реалії розвитку бурякоцукрового комплексу України - Лукашенко, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
В статті досліджено сучасний стан та основні проблеми розвитку вітчизняного бурякоцукрового комплексу в умовах кризи аграрної сфери. Розглянуто перспективи подальшого розвитку виробництва цукру в Україні. Бурякоцукрова галузь є важливою складовою агропромислового комплексу та одним з основних сировинних джерел розвитку харчової промисловості. Для її відродження в Україні є сприятливі ґрунтово-кліматичні умови, історичні традиції та великий досвід. Встановлено, що основними шляхами підвищення економічної ефективності виробництва цукру є покращення його якості, зниження витрат на виробництво і вдосконалення каналів реалізації. Визначено, що для подальшого розвитку галузі необхідно здійснити ряд заходів з оптимізації виробництва цукру та цукрових буряків, удосконалити законодавче та нормативно- правове регулювання її діяльності.