Пивоварний ячмінь – солод – пиво– тенденції розвитку в Україні та світі (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено особливості розвитку світового ринку пивоварної продукції, сучасні тенденції розвитку глобального виробництва пива з урахуванням динамічних змін ключових параметрів виробництва, споживання, експорту, імпорту в розрізі основних географічних сегментів світового ринку з метою обґрунтування перспективних орієнтирів світової місії України у глобальному виробництві пива. Оцінено порівняльні показники якості основної пивоварної сировини в Україні і світі. Формування світової місії українського пивоваріння та зростаюча конкуренція на глобальному ринку вимагають зміни та модернізації державної політики координації галузі, головними складовими компонентами якої має стати реалізація дієвих заходів сприяння експорту вітчизняної пивоварної продукції, створення прозорого інвестиційного клімату і законодавчого захисту інвестицій, відмови від надмірного втручання та організаційного тиску безпосередньо на економічних агентів пивоварного ринку.