Пріоритети при формуванні продуктово-ринкової стратегії агропродовольчого комплексу України - Нелеп, В. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
На основі аналізу структурних змін у сільськогосподарському виробництві наголошена необхідність впровадження стратегічних змін щодо вдосконалення номенклатури, обсягу та якості сільськогосподарської продукції, та поведінки підприємств та галузей на внутрішньому та зовнішніх ринках. З порівняння рівня і структури експорту продукції агропродовольчого комплексу України з чотирма країнами (США, Нідерланди, Франція та Аргентина), визначено пріоритети виробництва та експорту продукції сільського господарства та харчової промисловості України. Акцентовано увагу на нагальність удосконалення структури експорту, розширення асортименту, збільшення експорту органічної продукції і продукції глибокої переробки з високою доданою вартістю, відродження цілого ряду галузей сільського господарства та пов’язаних з ними промислових галузей первинної та вторинної переробки.