Дослідження впливу різних факторів на життєздатність молочнокислих бактерій - Даниленко, С. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено вплив різних хімічних та біологічних факторів (температура, рН середовища, масова частка хлориду натрію, спільне культивування) на життєдіяльність молочнокислих бактерій видів: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus paracasei ssp. рaracasei, Lactobacillus casei, L. delbrueckii subsp. lactis, L. brevis, які найчастіше використовують у виробництві ферментованих м’ясних продуктів.