Ефект впливу технологічних факторів на зміну маси тушок курчат-бройлерів - Усатенко, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Отримані науково-обґрунтовані дані щодо впливу технологічних факторів (фізичних параметрів робочого середовища і початкової маси тушок) на зміну маси тушок курчат- бройлерів в технологічному процесі їх охолодження зануренням в воду і зберігання в холодильних камерах протягом 24 годин. Встановлено, що в технологічному процесі охолодження зануренням у воду тушки масою від 1,19 кг до 1,32 кг абсорбують води в 1,3 рази більше, ніж тушки масою від 1,76 кг до 1,91 кг.