Порівняльний аналіз реологічних показників сумішей для виробництва морозива на молочній основі - Поліщук, Г.; Мартич, В.; Мацько, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Проведено порівняльний аналіз окремих реологічних характеристик молочних сумішей з різним вмістом жиру, що містять стабілізаційну систему Cremodan SE 406 та борошно пшеничне. Встановлено високу здатність до відновлення ефективної в’язкості гранично зруйнованої структури сумішей для виробництва морозива. Підтверджено доцільність застосування стабілізаційної системи Cremodan SE 406 для ефективного структурування і стабілізації сумішей для морозива. Встановлено, що низькожирне морозиво характеризується найнижчим ступенем структурування і відновлення зруйнованої структуцри, що доводить необхідність удосконалення його хімічного складу.