Деякі технологічні аспекти виробництва кисловершкового масла - Боднарчук, О.; Майборода, Ю.; Єресько, Г.; Кігель, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Науково обґрунтовано технологію поточного способу виробництва кисловершкового масла із використанням новоствореної вітчизняної заквашувальної культури. Досліджено вплив бактеріальної культури на показники якості кисловершкового масла. Доведено, що введення бактеріальної закваски у кількості 3,5–5% в залежності від кислотності закваски 90–105 ºТ на стадії формування структури продукту забезпечує високі органолептичні показники продукту. Показано, що даний продукт є конкурентоспроможним і не поступається за мікробіологічними, фізико-хімічними та біохімічними показниками аналогів імпортного виробництва.