Обґрунтування засобів підвищення ефективності виробництва продукції птахівництва - Заболотний, В.; Гаврик, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Основоположним завданням будь-якої держави є забезпечення продовольчої безпеки її населення. Ключову роль у цьому відіграє агропромисловий комплекс. В сучасних умовах розвитку АПК України, провідну позицію щодо забезпечення населення білками тваринного походження, необхідними для збалансованого харчування, займає виробництво продукції птахівництва, як м'ясного так і яєчного напрямків. Саме тому питання економічної ефективності виробництва цієї продукції є надзвичайно актуальними. У статті розглядаються теоретичні засади визначення економічної ефективності виробництва продукції птахівництва. Авторами проаналізовано основні чинники забезпечення економічної ефективності виробництва цієї продукції та розроблено ряд пропозицій щодо її підвищення в умовах глобалізації ринку та зростання інтенсивності конкурентних відносин, як в середині держави так і за її межами.