Вдосконалення механізму ціноутворення і його вплив на розвиток конкурентоспроможності підприємств цукрової галузі - Ємцев, В.; Ємцева, І. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Загострення світової конкуренції, зростання інтенсивності, поширення глобалізаційних процесів і посилення їх впливу на стан національних економік практично всіх країн світу призвели до кардинальних змін ситуації на світовому ринку харчових продуктів й вимагають пошуку нових підходів до вибору методів державного впливу на політику ціноутворення й посилення конкурентоспроможності всього ланцюжку «підприємство – галузь – регіон – країна». У статті розглядається сучасний стан і напрямки вдосконалювання алгоритму розподілу доходів від реалізації продукції між учасниками технологічного ланцюжка з її виробництва, на прикладі цукробурякового підкомплексу АПК України.