Застосування функціональної добавки БК-Пт при вирощуванні курчат-бройлерів - Даниленко, C.; Гарда, C. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Представлені дані щодо впливу функціональної добавки БК-Пт на основі бактерій Bifidobacterium pullorum, Lactobacillus plantarum, L. paracasei ssp. paracasei, L.rhamnosus на динаміку росту, а також біохімічні показники курчат-бройлерів кросу “Кобб-500”. Встановлено, що у курчат, які отримували функціональну добавку БК-Пт за такою схемою 1-5 діб, з 21-25 та 31-35 добу інтенсивніше зростала середня жива маса та добові прирости. Встановлено тенденцію до підвищення вмісту гемоглобіну, зростання кількості лейкоцитів, бактерицидної та лізоцимної активностей. Показано, що застосування функціональної добавки у дозі 1,0 на 1 кг комбікорму сприяє підвищенню маси їстівних частин за рахунок збільшення маси м'язів (у т.ч. і філе).