Cкринінг біологічно активних штамів, вилучених із м’ясних виробів - Король, Ц. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Досліджено склад мікрофлори вітчизняних м’ясних виробів. Вилучено ізоляти різних представників домінуючої мікрофлори, а саме Lactobacillus, Streptococcus, Micrococcus та Staphylococcus, що вказує на особливості процесу виготовлення взалежності від виду та регіону походження продукту. Проведено скринінг біохімічно-активних штамів мікроорганізмів, перспективних для використання у виробництві ферментованих м’ясних продуктів. Ідентифіковано до роду 148 штамів за морфолого-культуральними та фізіолого-біохімічними властивостями із 238 вилучених ізолятів. Серед отриманих ізолятів − 24% віднесено до роду Lactobacillus, 19% – до Streptococcus, 13% – до Staphylococcus, 8% − до Micrococcus, 3% − до Enterococcus і у 32% ізолятів не вдалося визначити рід. Для можливості їх подальшого використання як заквашувальних культур постає необхідність детальнішого вивчення їх біологічних та технологічних властивостей.