Результати досліджень фізико-хімічних показників колагеновмісної сировини з лап курчат-бройлерів - Вербицький, C.; Охріменко, Ю.; Бондар, С. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Показано доцільність використання малоцінної колагеновмісної сировини з птиці. Досліджено фізико-хімічні показників різних видів колагеновмісної сировини з лап курчат-бройлерів (подрібнених з кістками та без кісток) до термічної обробки (варіння) та після її завершення. Встановлено вплив термічної обробки на значення масової частки оксипроліну та колагену в дослідних зразках зазначених вище видів сировини з птиці.