Відбір дріжджів для залучення до складу заквашувальних композицій для виробництва кефіру - Гудима, В.; Кігель, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Вивчено властивості дріжджової мікрофлори кефірних грибків та відібрано промислово перспективний штам Saccharomyces unisporus з низьким рівнем газоутворення. Встановлено, що завдяки біостабілізації кефіру дріжджами, не здатними зброджувати лактозу, продукт був придатний до тривалішого зберігання упродовж 14 діб за температури (4±2)°С, при цьому показники якості та безпеки кефіру відповідали вимогам чинних нормативних документів.