Вплив фази лактації та раціону харчування на жирнокислотний склад жіночого молока - Жукова, Я. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Опрацювання літературних даних щодо біохімічного складу зрілого жіночого молока різних країн виявило суттєві відмінності. Встановлено, що розбіжності у складі жирних кислот, особливо в спектрі поліненасичених жирних кислот, залежать від раціону харчування жінок, що у свою чергу обумовлено географічними та економічними особливостями. Проведено аналіз жирнокислотного складу жіночого молока різних фаз лактації мешканок Києва.