Препарати з твердою фазою в нанорозмірному стані на основі металів для застосування у біологічних середовищах харчових виробництв - Ткаченко, C.; Дашковський, Ю.; Олійнічук, С.; Хомічак, Л.; Лопаатько, К.; Маринін, А. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Проведено аналіз основних фізичних та хімічних методів отримання препаратів з твердою фазою в нанорозмірному стані. Обґрунтовано доцільність використання методу отримання препаратів з твердою фазою в нанорозмірному стані на основі металів шляхом об’ємного електроіскрового диспергування. Відпрацьовано режими отримання цих препаратів методом об’ємного електроіскрового диспергування. Визначено основні фізико-хімічні характеристики отриманих препаратів.