Оцінка варіації динаміки урожайності олійних культур в Україні - Коткова, Н.; Коваленко, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено сучасний стан олієжирової галузі України. Встановлено, що олієжирова галузь України є потужною та експортоорієнтованою в аграрному секторі економіки і нерозривно пов’язана із світовими тенденціями й динамікою виробництва олійних культур, споживання жирів. Визначено синхронність коливань урожайності насіння соняшника, бобів сої та насіння ріпаку, що в кінцевому випадку визначає гарантованість обсягів сировинної бази. Встановлено кореляційний зв’язок між урожайністю окремих видів олійних культур. Побудовано товарно-вартісну структуру зовнішньої торгівлі олійними культурами.