Мікробіологічна якість вітчизняних сирів - Шугай, М.; Чорна, Н.; Кігель, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено склад мікрофлори твердих та напівтвердих сирів вітчизняного виробництва. Крім лактобактерій сири містили технічно шкідливі мікроорганізми: аеробні/факультативно анаеробні, а також мезофільні анаеробні бактерії; БГКП; дріжджі; плісені; золотистий стафілокок. Незважаючи на наявність у деяких пробах технічно шкідливої мікрофлори, за органолептичними та санітарно-гігієнічними показниками усі досліджені сири відповідали вимогам чинних нормативних документів.