Вплив лактобактерій на спонтанну мікрофлору м’яса - Даниленко, С.; Кігель, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2013)
Вивчено вплив лактобактерій видів L. plantarum; L. casei, L. rhamnosus, L. delbrueckiisubsp. bulgaricus та L. acidophilus на спонтанну мікрофлору м’яса за умов посолу. Встановлено, що лактобацили видів L. plantarum; L. casei, L. rhamnosus характери- зуються вищою адаптацією до гіпертонічних розчинів, порівняно з культурами L. acidophilus, та L. delbrueckiisub sp. bulgaricus.