ОСОБЛИВОСТІ ТЕРМОФЕРМЕНТАТИВНОЇ ОБРОБКИ ЗАМІСІВ ІЗ КРОХМАЛЕВМІСНОЇ СИРОВИНИ - Лисак, Т.; Олійнічук, С.; Батог, Ю.; Коваль, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Проаналізовано вплив температурного режиму гідролізу крохмалю на активність розріджуючого ферментного препарату «АМІЛЕКС 4Т». Визначено залежність ступеню конверсії крохмалю та накопичення спирторозчинних вуглеводів в суслі від дозування α-амілази. Встановлено взаємозв’язок між досліджуваними параметрами розчинення крохмалю та показниками зрілої бражки. Запропоновано ефективний спосіб поетапного дозування розріджуючого ферментного препарату.