ПОГЛИБЛЕННЯ ТЕОРЕТИЧНОГО ЗНАННЯ ДЕФІНІЦІЇ «ПРОМИСЛОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ» В КОНТЕКСТІ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - Куць, А. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
За умов відкритої економіки, промисловий потенціал має протистояти міжнародній конкуренції на власному ринку і ринках інших країн. У ринковій системі господарювання у цій категорії знаходять своє відображення економічні, науково-технічні, виробничі, організаційно-управлінські, маркетингові та інші можливості окремого підприємства, галузі чи країни в цілому. У статті проаналізовано трансформацію підходів до оцінки та формування промислового потенціалу у контексті забезпечення конкурентоспроможності та, на основі проведеного дослідження, запропоновано нове визначення промислового потенціалу, що має сприяти вирішенню проблем пов’язаних з його реалізацїєю та забезпечить зростання добробуту громадян.