ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ СТРАТЕГІЧНОЇ ПОЛІТИКИ РОЗВИТКУ СИРОВИННОГО ПОТЕНЦІАЛУ М’ЯСОПЕРЕРОБНОЇ ГАЛУЗІ - Лисенко, Г. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
В статті проаналізовано складові державної стратегічної політики розвитку сировинного потенціалу м’ясопереробної галузі. Оцінено результати здійснення Національного проекту «Відроджене скотарство». Проаналізовано діючі стратегії розвитку харчової промисловості, що стосуються м’ясопереробної галузі та тваринництва. Розглянуто основні складові Проекту Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на 2015-2020 роки. Зазначено, що на сьогоднішній день м’ясопереробна галузь не повною мірою використовує свій сировинний потенціал. Цьому є ціла низка проблем, які пов’язані з тваринництвом: інвестиційна непривабливість галузі, нестабільність державної фінансової підтримки, зношеність виробничої бази, постійне скорочення поголів’я, гостра необхідність в гармонізації вітчизняних та європейських стандартів якості кінцевої продукції, нерозвинений експортний потенціал тощо.