ПРОДОВОЛЬЧА БЕЗПЕКА ТА АГРОПРОМИСЛОВИЙ КОМПЛЕКС: ЗАСАДНИЧІ ПРИНЦИПИ ТА МОЖЛИВІСТЬ ЇХНЬОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ У ПРАКТИЦІ ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ - Вербицький, С.; Черняк, О.; Пацера, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Зроблений у статті аналіз наукових джерел свідчить про те, що питання взаємодіїта взаємного впливу таких сфер, як продовольча безпека держави, технічне регулювання,безпечність харчових продуктів, якість харчових продуктів тощо, можуть бути вирішенішляхом доцільного долучення технічного регулювання до формування інтегрованоїструктури продовольчої безпеки держави.Показано, що технічні вимоги щодо важливих індикаторів продовольчої безпекинеобхідно викладати у вигляді спеціальних розділів національних стандартів або окремихстандартів щодо особливостей харчових продуктів, призначених для довготерміновогозберігання у рамках створення державного резерву. Для кваліфікованого виконанняокреслених завдань технічного регулювання доцільно розробити нормативні документирівня національного стандарту ДСТУ або стандартів зацікавлених організацій, якими бикористувалися всі розробники нормативних документів щодо харчових продуктів,визначання показників їхньої безпечності та якості.У статті наведений розроблений авторами алгоритм втілення засад продовольчоїбезпеки у нормативних документах рівня національних стандартів і стандартіворганізацій.