РИСОВЕ БОРОШНО, ЯК СТАБІЛІЗАТОР У СКЛАДІ КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ - Романчук, І.; Рудакова, Т.; Моїсеєва, Л.; Гондар, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
Досліджено вплив рисового борошна на фізико-хімічні показники ферментованих молочних продуктів. Опрацьовано рецептури та способи застосування рисового борошна у складі продуктів, виготовлених із молока або вершків. Встановлено, що використання рисового борошна у кількості від 1,5 до 3,5 г /100 г продукту не погіршує органолептичні властивості та забезпечує формування стійкої консистенції кисломолочних згустків. Рисове борошно рекомендовано для заміни глютеновмісних інгредієнтів структурованих молочних продуктів з комбінованим складом сировини.