ГЕНЕРУВАННЯ ТА ТРАНСФЕР ІННОВАЦІЙ – ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ІНСТИТУТУ ПРОДОВОЛЬЧИХ РЕСУРСІВ НААН - Копилова, К. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2016)
У статті представлено підходи щодо розроблення методології інноваційних технологій, як важливий напрямок діяльності наукових установ. Основними об’єктами впровадження інновацій, генерованих науковими установами є малі та середні підприємства, які потребують залучення зовнішніх інтелектуальних ресурсів. Для даного етапу економічного розвитку сталою тенденцією є динамічне зростання інноваційного потенціалу харчової та переробної промисловості. Інститут продовольчих ресурсів НААН здійснює наукове забезпечення розвитку харчових галузей, що має на меті створення ефективних технологій та високопродуктивного обладнання. Суттєвою особливістю інноваційної роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН є можливість упроваджувати інноваційні розробки на потужностях власного Державного дослідного підприємства – багатопрофільної структури, що виробляє широкий асортимент бактеріальних заквасок і концентратів, заквашуваних культур прямого внесення, а також виготовляє сучасне технологічне обладнання для харчових підприємств. Інноваційна діяльність Інституту продовольчих ресурсів НААН не обмежується тільки зовнішнім трансферу відкритих інновацій, він також виступає у ролі внутрішнього генератора інновацій для мікробіологічних і машинобудівних потужностей Державного дослідного підприємства. Таким чином, створюється можливість об’єктивного оцінювання всього життєвого циклу створення та впровадження інновації у рамках єдиного науково–господарського комплексу, обґрунтованого коригування дій учасників зазначеного процесу, а також належного доопрацювання інноваційного продукту, виходячи з реальної кон’юнктури ринку.