ЗАГАШУВАННЯ ВАПНА ЦУКРОВМІСНИМИ РОЗЧИНАМИ: НЕДОЛІКИ ТА ПЕРЕВАГИ - Ткаченко, С.; Шейко, Т.; Хомічак, Л.; Вєрченко, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
В статті наведено основні вимоги до якості вапняного молока за гасіння цукровмісними розчинами. Представлено інформацію щодо розчинності вапна у цукровмісних розчинах та наведено залежності розчинності вапна від концентрації цукрози та температури. Показано залежність швидкості загашування вапна від температури та режиму випалу вапняку.