ВПЛИВ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ФАКТОРІВ НА В’ЯЗКІСТЬ ЖИТНЬОГО СУСЛА - Олійнічук, С.; Процан, Н.; Ткаченко, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
У статті наведено результати досліджень щодо впливу технологічних факторів на в’язкість житнього сусла під час підготовлення його до спиртового зброджування. Показано результати досліджень та визначено оптимальні технологічні параметри (ступінь подрібнення зерна жита, температуру і тривалість гідро-ферментативного оброблення замісу). Доведено, що визначені технологічні фактори мають суттєвий вплив на реологічні показники житнього сусла і дають змогу покращити роботу ферментів α-амілазної дії та інтенсифікувати процес гідро-ферментативного оброблення, що підтверджують показники дозрілої бражки.