ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ ТОМАТІВ - Кузнєцова, І.; Ярмолюк, М. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
Здійснено огляд світових даних щодо особливостей хімічного складу плодів томатів та впливу на їхню якість ґрунтово-кліматичних умов вирощування, сортових особливостей та ступеня стиглості. Відмічено, що діюча нормативно-технічна документація в Україні не передбачає визначення речовин функціональної дії. Показано, що плоди томатів є перспективною рослинницькою сировиною для виробництва функціональних харчових продуктів і визначено напрями отримання лікопиновмісних продуктів з плодів томатів.