УДОСКОНАЛЕННЯ СПОСОБУ ВИЛУЧЕННЯ ЦУКРІВ ІЗ СТЕБЕЛ СОРГО - Григоренко, Н.; Штангеєва, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2017)
В статті представлені результати досліджень щодо удосконалення способу вилучення цукрів із стебел сорго. Встановлено, що завдяки поєднанню пресового способу вилучення соку сорго з водною екстракцією цукрів, можна вилучити із стебел сорго понад 80% цукрів від їх загального вмісту. Впровадження розробленого способу у технологію комплексної переробки сировини із цукрового сорго суттєво підвищить вихід продукції та її якість.