ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПЕКТИНОВМІСНИХ ПАСТ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Сухенко, Ю.; Дудченко, В.; Кос, Т. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2018)
Описаний вплив мікотоксинів та токсичних елементів на показники якості та безпечності харчових продуктів вироблених з застосуванням пектиновмісних паст, вироблених з овочів та фруктів зазначеного складу. Експериментально досліджено вміст мікотоксинів та токсичних елементів вихідної сировини. Запропоновано удосконалену технологію і обладнання для виготовлення якісних паст. Визначені оптимальні параметри та терміни зберігання вихідної сировини для виготовлення якісних пектиновмісних паст зазначеного складу.