ХАРАКТЕРИСТИКИ СУХИХ МОЛОЧНО-ВУГЛЕВОДНИХ СУМІШЕЙ РОЗПИЛЮВАЛЬНОГО СУШІННЯ - Мінорова, А.; Романчук, І.; Крушельницька, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2018)
В статті наведено результати дослідження модельних сумішей, до складу яких входила молочна основа, представлена незбираним молоком, сухим знежиреним молоком та вуглеводна основа, представлена сиропом ячмінно-солодового екстракту та сиропом сорго. Визначено вплив дози внесення вуглеводного компоненту на органолептичні та фізико-механічні властивості сухих зразків. Отримані наукові дані будуть використані у прикладних дослідженнях для розроблення технологій сухих сумішей на основі молочних складових.