ХАРЧОВА ТА ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ ПЛОДІВ СОЛОДКОГО ПЕРЦЮ ЗАЛЕЖНО ВІД СОРТУ - Колтунов, В.; Калайда, К. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2018)
В статті досліджено енергетичний потенціал сортів плодів перцю солодкого біологічного ступеня стиглості, як генетичного фактору формування їх споживної цінності, що є актуальним як і для оцінки плодів, як харчових продуктів на шляху їх просування від поля до споживача. Дослідження проводились з 65 сортами і гібридами червоноплідного перцю солодкого, проведено групування сортів різних груп стиглості за їх харчовою та енергетичною цінністю. Встановлено, що тільки 11 з них мають достатньо високу енергетичну цінність і є перспективними для збільшення об’ємів виробництва цієї культури