Формування виробничої програми підприємств хлібопекарської промисловості України - Новойтенко, І.; Малиновський, В. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
В статті досліджено сутність виробничої програми, що визначено як план виробництва продукції з деталізацією щодо обсягів та асортименту, ресурсного забезпечення та обґрунтовано маркетинговими дослідженнями ринку. Формування виробничої програми підприємств хлібопекарської промисловості України розглянуто з врахуванням сучасних особливостей їх функціонування. Адміністративне регулювання цін на хліб і хлібобулочні вироби відбувається з метою мінімізувати вплив цієї групи товарів на індекс споживчих цін, однак негативно позначається на розвитку хлібопекарської галузі в цілому та формуванні виробничої програми, зокрема. Авторами досліджено та схематично зображено процес та методики формування виробничої програми, наведено методи її оптимізації, методи портфельного аналізу при виборі асортименту.