Оцінка зовнішньоекономічного фактора в розвитку пивоварної галузі України - Коткова, Н. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Здійснено оцінку зовнішньоекономічного фактора на діяльність пивоварної галузі України. Встановлено, що задоволення потреб населення у пивному продукті в межах його купівельної спроможності здійснюється, в основному, за рахунок вітчизняного виробництва. Але динаміка розвитку галузі свідчить про те, що з 2009 року в Україні спостерігається стійка тенденція до зростання імпортного пива. Оцінено товарно-вартісну структуру зовнішньої торгівлі продукцією у пивоварній галузі та здійснено аналіз динаміки зовнішньоекономічних зв’язків пивоварної галузі України з використанням показників, що характеризують зовнішньоекономічну діяльності та її розвиток.