(untitled) (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
У статті розглянуто теоретико-методологічні аспекти формування та організаційно- економічного механізму функціонування овочевого ринку в процесі трансформації економічної системи з урахуванням регіональних особливостей і тенденцій. Обґрунтовано методологічні та методичні засади формування ціни на овочеву продукцію, визначено фактори впливу на неї. Проведено аналіз балансу споживання овочевої продукції в Україні за 2005-2013 рр., структури продажу овочів аграрними підприємствами за каналами реалізації за 1995-2013 рр. Вказано на основні причини незначного експорту вітчизняної овочевої продукції та обґрунтовано напрямки макроекономічного регулювання інноваційного розвитку промислового овочівництва та становлення овочевого ринку.