Ресурсне забезпечення інноваційної діяльності підприємств - Левченко, Ю. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
У статті досліджується необхідність повноцінного ресурсного забезпечення інноваційної діяльності підприємства, оскільки тільки шлях інноваційного розвитку може забезпечити швидкий вихід із кризи і допомогти подолати кризові явища, властиві багатьом вітчизняним підприємствам. У процесі дослідження сформульовано основні засади ресурсного забезпечення інноваційної діяльності в нестабільних умовах господарювання, що допоможуть підприємству обрати правильний напрямок їх формування та використання і забезпечити оптимальне розподілення наявних ресурсів і можливостей з метою досягнення конкурентних переваг на ринку. Розкрито основні етапи які проходить інноваційна діяльність на підприємстві на основі яких визначено групи ресурсів, які забезпечують її здійснення. Встановлено співвідношення понять «ресурс» та «інновація», змодельовані способи взаємозв’язку ресурс – інновація, на основі чого охарактеризовано прямий підхід до ресурсного забезпечення інноваційної діяльності підприємства.