Дослідження інвестиційної привабливості харчової промисловості - Басюк, Т. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
В статті розглянуто та згруповано методичні підходи щодо оцінки інвестиційної привабливості галузі. Методи оцінки розподілено на групу якісних та кількісних за критерієм форми кінцевого результату. Запропоновано систему аналітичних показників, необхідних для рейтингової або інтегральної оцінки інвестиційної привабливості галузі. Здійснено аналіз динаміки обсягу капітальних інвестицій в харчову промисловість та їх структури за джерелами фінансування. Акцентовано увагу на основних причинах змін в інвестиційній привабливості харчової промисловості. Продемонстровано ефективність здійснення капітальних інвестицій через показники стану та ефективності використання основних засобів підприємств харчової промисловості. Виділено основні проблеми інвестиційного забезпечення розвитку харчової промисловості та сформульовано напрямки їх вирішення