Розробка моделі синергізму при застосуванні комбінованих способів знезараження продуктів - Соколов, С.; Севаторов, М.; Декань, О.; Гура, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
В статті наведено результати експериментальних досліджень по вивченню одночасної дії високого тиску і ультразвуку на мікрофлору рідкого яєчного меланжу. Запропоновано математичну модель синергізму, та приведено експериментальні та розрахункові результати моделювання залежності кількості мікроорганізмів від часу впливу, а також після впливу кожного фактора окремо. Побудовано залежності кількості мікроорганізмів від тривалості дії окремо ультразвуку, високого тиску та одночасного застосування обох факторів за умови адитивного складення їх ефектів і одночасної дії цих же знезаражуючих факторів в реальних умовах їх застосування.