Дослідження вмісту транс-ізомерів олеїнової кислоти у жировій фазі молочних і кондитерських виробів - Жукова, Я.; Король, Ц.; Петрищенко, С. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено жирнокислотний склад молочних, молоковмісних та кондитерських виробів. Визначено вміст транс ізомерів жирних кислот та їх фракційний склад. В результаті проведеного аналізу обраховано граничні співвідношення транс-ізомерів для продуктів із натуральним молочним жиром та його частковою заміною. Запропоновано застосування співвідношення t9/t11-ізомерів олеїнової кислоти, як додаткової характеристики природних транс-ізомерів у жировій фазі.