Потенційна можливість горизонтального перенесення генів ГМО у м’ясо та молоко свійських та диких тварин - Мудрак, Т.; Жукова, Я. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Проаналізовано дані щодо горизонтального перенесення генів генетично модифікованих організмів (ГМО) у молоко та м’ясо свійських та диких тварин. Узагальнено результати досліджень європейських вчених щодо дії трансгенних рослин на життєдіяльність бактерій, тварин, інших рослин та навколишнє середовище. Продемонстровано необхідність тривалого детального вивчення можливості перенесення фрагментів ДНК ГМО та його впливу на метаболічні процеси у біологічних об’єктах.