Напрями використання плодів імунних до парші сортів яблуні - Гончарук, Ю. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Досліджено товарні та споживчі якості плодів сучасних імунних до парші сортів яблуні, вміст у них основних органічних речовин. Встановлено, що найвищою лежкоздатністю відзначаються яблука Топаза, Фрідома, Голд Раша, Іманта, Флоріни. Наведено результати вивчення напрямів використання екологічно безпечної яблучної продукції. Так, плоди Амулета, Іманта, Топаза, Голд Раша мають універсальне призначення, Флоріни, Вітоса та Сябрини вживаються у свіжому вигляді, Надзєйни, Ремо, Ревени, Регліндіс, Ретіни – для різних видів технічної переробки.