Вплив безглютенового борошна на вафельнівироби та перебіг технологічних процесів - Тарасенко, І.; Дорохович, В.; Іванов, С. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
В зв’язку з поширенням генетичного захворювання шлунково-кишкового тракту – целіакії, яка спричиняє важкий вплив на різні органи та системи організму, актуальним є розроблення спеціального дієтичного харчування, яке є єдиним шляхом подолання проявів хвороби. Головним є заміна в раціоні харчування хворих глютеновмісного борошна зернових (пшеничного, вівсяного, ячмінного) на аглютенові види борошна. У статті наведено результати досліджень впливу аглютенового (рисового, кукурудзяного, гречаного) борошна на структурно-механічні та реологічні показники тіста та готових вафельних виробів з нього.