Фізико-хімічні властивості пектинів з різним ступенем етерифікації та обґрунтування умов їх використання в кондитерських виробах - Йовбак, У.; Петренко, В.; Оболкіна, В.; Карпович, І. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Встановлено вплив фізико-хімічних властивостей низькоетерифікованих та високоетерифікованих пектинів на формування структури драглеподібних термостабільних напівфабрикатів. Визначено відмінність між гідрофільними властивостями гідролізованого на негідролізованого яблучного, морквяного та гарбузового пюре. Обґрунтованого доцільність використання низькоетерифікованого пектину для термостабільних напівфабрикатів драглеподібної структури.