Структура хлібобулочних виробів: порівняння результатів органолептичного та приладного оцінювання показників якості - Вербицький, С.; Анісімова, Л.; Тесленко, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
Виконано органолептичні дослідження показників структури хлібобулочних виробів та дослідження їх структурно-механічних характеристик за методом профільного аналізу структури ТРА. Виявлено, що структурно-механічні характеристики точніше відображають відмінності зразків житньо-пшеничних і пшеничних хлібобулочних виробів. Зроблено висновок про можливість залучення цих показників до числа нормативних показників якості хлібобулочних виробів за умови проведення додаткових досліджень для врахування складу, а також умов і термінів їх зберігання.