Вплив попередньої обробки рослинної сировини на соковиділення пресуванням - Грушецький, Р. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2014)
В даній роботі проведені дослідження впливу теплової та обробки ультразвуком на вихід соку з інулінвмісної сировини. Приведені дані про вплив теплової обробки бульб топінамбуру перед пресуванням на молекулярно-масовий склад одержаного соку. Встановлено, що вихід соку із сировини при її попередній ультразвуковій обробці підвищується із топінамбуру, цикорію, кульбаби та скорцонери, а для лопуха та оману не дає позитивного результату.