Особливості формування балансу борошна в сучасних умовах - Бокій, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Досліджено підходи до складання продовольчих балансів в Україні та у світі. Сформовано структуру балансу борошна з урахуванням продуктів його переробки та розроблено прогнозний баланс. Запропоновано коефіцієнти перерахунку в основний продукт з урахуванням деталізації за видами продукції. Визначено обсяги використання борошна промисловістю та його споживання населенням, включаючи борошняну продукцію. Розглянуто основні тенденції ринку борошна. За допомогою балансового методу, визначено обсяг ринку продукції, що знаходиться поза статистичною звітністю.