Методичні підходи розподілу ризиків в ланцюгу товароруху молока від виробника до споживача - Руда, Т. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2021)
В сучасних ринкових умовах господарювання та в період соціально-економічної кризи в Україні особливо гостро стоять питання забезпечення ефективного функціонування підприємства АПК та мінімізації ризиків виробництва агропродовольчої продукції. Загальновідомо, що саме ризиковість виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції є одним з ключових чинників, які відштовхують інвесторів від вкладення капіталу в агропромисловий комплекс України. Пропонована стаття присвячена проблемам розподілу ризиків між учасниками товароруху молока від товаровиробника до кінцевого споживача. Автором розглянуто основні ризики, які при цьому виникають та запропоновано основні методи мінімізації цих ризиків.