Конкурентоспроможність продовольчого комплексу України в умовах системної кризи - Кушніренко, О. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Несприятлива кон’юнктура, що склалася на світових ринках для вітчизняного експорту, запровадження низки торговельних обмежень з боку країн – членів Митного союзу поряд із відсутністю дієвих реформ в Україні, поглибили кризові процеси в економіці. Результатом чого стало критичне зростання рівня загроз економічній безпеці України за рахунок виникнення низки додаткових, принципово нових для нашої держави викликів. Метою роботи є вивчення сучасного стану продовольчого комплексу України для визначення конкретних напрямів покращення його конкурентних позиці та обґрунтування дієвих заходів стабілізації його розвитку.