(untitled) (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Досліджено товарно-вартісну структуру міжнародної торгівлі України продовольством та здійснено аналіз динаміки частки продовольчих товарів України у загальному обсязі експорту-імпорту товарів і послуг за 2008-2014 рр. Зазначено, що тенденції світового продовольчого ринку є найважливішим чинником розвитку харчової промисловості України в умовах прогресуючої глобалізації. Дослідження тенденцій світового ринку при формуванні стратегії підприємств є необхідною умовою для забезпечення високої конкурентоспроможності вітчизняного продовольства. Міжнародна торгівля надає можливість продавати власні запаси ресурсів закордон, що в свою чергу є одним із способів збільшення валового внутрішнього продукту. Ефективне здійснення зовнішньоекономічної діяльності сприяє підвищенню конкуренто-спроможності продукції, є визначальним фактором економічного зростання, а також вважається реальним важелем структурної трансформації та стабілізації національної економіки.