Сучасний стан та проблеми функціонування молочного скотарства в Україні - Іванова, Л. (ПРОДОВОЛЬЧІ РЕСУРСИ, 2015)
Молочне скотарство на сьогодні є однією з основоположних галузей народногосподарського комплексу України. В умовах ринкової економіки та зростання конкурентних відносин на ринку агропродовольчої продукції значно підвищуються вимоги до її конкурентоспроможності. Вищезазначене призвело до виникнення цілого ряду проблем розвитку та функціонування виробництва молока на підприємствах різних організаційно правових форм господарювання в Україні. Саме цим проблемам і присвячена пропонована стаття. Особлива увага автором приділяється розгляду проблеми кризового стану молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах; оцінці племінної справи в господарствах корпоративного сектора як найбільш перспективного в плані виробництва молока. Автором проведено деталізований аналіз проблем оцінки якості молока та ціни на нього. Запропоновані заходи, спрямовані на відродження молочного скотарства в Україні та забезпечення його високої продуктивності і ефективності.